Eckes-Granini kiest voor duurzame verpakkingen van DS Smith

Eckes-Granini is een van de grootste producenten van vruchtensappen in Europa en heeft een samenwerkingsverband met DS Smith, onder andere in Turku, Finland. Hier wordt jaarlijks meer dan 60 miljoen liter sap afgevuld in recyclebare verpakkingen.

Legendarische vruchtensapfabrikant

"Meer dan 30% van alle verkochte sappen in Finland zijn van onze hand," aldus Juha Helokoski, de Managing Director van Eckes-Granini Finland. Al generaties lang zijn de iconische sapmerken Marli Juissi, Vital, Mehukatti en Trip een begrip onder de Finnen. 

  • In de vroege jaren 2000 werden de Finse bedrijven onderdeel van Europa's leidende sapbedrijf Eckes-Granini, met internationale merken zoals Granini, God Morgon en Rynkeby.

Dit heeft geleid tot aanzienlijke nieuwe investeringen in Finland en over het algemeen zijn we sterker gepositioneerd dan ooit." voegt Helokoski toe.

Uitgebreide duurzaamheidsstrategie

Op het gebied van verpakkingsmaterialen werkt Helokoski samen met DS Smith en ziet enorme mogelijkheden om de circulaire economie te verbeteren en het gebruik van plastic materialen te verminderen.

  • "Verpakkingen ondersteunen de efficiëntie van het productieproces om concurrerend te blijven."

"Oorspronkelijk ontstond het idee in Finland, gebaseerd op de doelstellingen en betrokkenheid van deze verschillende gebieden. We zijn er trots op dat deze denkwijze zich over de hele Groep heeft verspreid en dat we sterk betrokken zijn bij het opbouwen van de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf.", aldus Helokoski 

"We hebben een zeer nauwkeurige zeef voor het kiezen van onze partners en DS Smith is een grote sterke speler aan de verpakkingskant. De belangrijkste criteria zijn kwantiteit, kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid en DS Smith heeft al deze zaken in huis. We ontwikkelen voortdurend nieuwe oplossingen om recycling en het gebruik van hernieuwbare materialen te bevorderen."

- Juha Helokoski, Managing Director, Eckes-Granini, Finland